Luonnonvoimat

Cederberg haluaa kaikkien tietävän, että meillä on paljon hoitavia kasveja luonnossamme. Pärjäämme pitkälle myös homeopatialla ja shiatsuhoidolla. Maarit Cederberg auttaa sinua auttamaan itseäsi. On tärkeää, että innostut omasta hyvinvoinnistasi ja että olet valmis auttamaan itse itseäsi . Cederbergin kirjoista löydät ohjeita  ja käytännön keinoja itsestäsi huolehtimiseen.

Myös vähitellen koostuvassa arkistossa on vihjeitä hyvän olon tueksi.

Aromaterapiaa

Aromaterapian avulla voit piristää  sekä omaa että muiden mieltä.

Aromaterapiaa keittiön kautta:

Puhdas luonnollinen ruoka mausteineen toimii arjen aromaterapiana. Kasvit, joissa on eteerisiä öljyjä, ovat hienovaraista aromaterapiaa aisteillemme. Mausteet, yrtit ja kylmäpuristetut kasviöljyt taikovat kotiin hemmottelevan tuoksupiirin.

Tuoksut tukevat muistia ja herättävät uinuvia tunnetiloja, siksi ne kuuluvat kaikille, vauvoista vaariin.

Shiatsu

Etelä-Koreassa asuessa Maarit Cederberg oli jo saanut tuntuman akupunktioajatteluun ja hänen omat poikansa tuli hoidettua yrtein ja akupainannan avulla. Maarit Cederberg meni jutun tekomielessä walesilaisen John Lewisin perustamaan Suomen shiatsukouluun ja istui siellä kuunteluoppilaana viikonlopun.

"Englanninkielisen opetuksen imu oli niin voimakas, että päätin lähteä diplomikoulutukseen, juttu syntyi koulun ohessa."

Shiatsukouluun liittyy vahvasti makrobiottinen ruoka-ajattelu. Cederberg kävi pari viikonloppukurssia ruoka-asiasta jo aiemmin. Opettajana oli Itävallan Kienthalen makrobiotiikan keskuksesta makrobiotiikan opettaja. Hänen ruokamallinsa ja Etelä-Korean kenttäkokemuksen perusteella Cederbergin oma kotitalousopettajakoulutus heitti häränpyllyä. Cederberg joutui miettimään, miten jatkaa ruoasta kirjoittamista ja muokata omaa ruokamaailmaa. Cederberg ei olenää pystynyt palaamaan lähtöruutuun, vaan ruoka on näiden kokemusten jälkeen hänelle hyvin paljon enemmän kuin vain joku vitamiinihivenainepaketti.

Maarit sai shiastudiplomin kiitettävästi suoritettua. Hän jatkoi kirjoittamista.  Ja  suoritti myöhemmin aiheesta myös mestaritukinnon.

Shiatsukokemus heijastuu Maaritin hoitoalueita koskevissa teksteissä ja uudessa Aarteita Suomen luonnosta/Viestilehdet-kirjassa.

Lue lisää

Ota yhteyttä